Utvecklingscenter Friskola – Oxelösund, Sweden

Utvecklingscenter Friskola

 

 

Utbildningar

Vi är en fristående gymnasieskola med yrkesinriktning. På skolan arbetar vi ständigt för att integrera kärnämnen med yrkesämnen för att eleverna en bestående kunskap som de sedan kan använda när de kommer ut i yrkeslivet! Vi gör hela tiden nya investeringar som höjer moderniteten och kvalitén på våra utbildningar. 

Vi erbjuder Industritekniska programmet med inriktningen svetsteknik, studievägkod: IN.

Vi har även något för dig som inte klarat kärnämnena i årskurs nio, introduktionsprogrammen programinriktat individuellt program och yrkesintroduktion. Ring oss på 070-523 44 68 om du är nyfiken på vad antagningskraven för dessa program är.

Samtliga program på skolan är yrkesprogram där du har möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under utbildningen

 
 

 

Industritekniska programmet

 

Vuxenutbildning: Internationell Diplomsvetsare IW

Vuxenutbildning i samverkan med Södermanlands kommuner till IW-svetsare.  
IW svetsare, är den som:

  •  har gått svetsutbildning enligt den internationellt harmoniserade kursplanen för IW-svetsare
  •  gått utbildningen i en skola som är godkänd av Svetskommissionen
  •  godkänts i teoretiska och praktiska prov och därefter fått internationellt diplom.

 

 Företagsanpassad utbildning

Genomförd utbildning: Rexroth - Mecman - CNC - Ebersprecher -  Svets Oxelösunds Hamn - Svets SSAB - Handledarutbildning

 

Svetsteknik

På inriktningen svetsteknik lär du dig att svetsa med flera svetstekniker och kan specialisera dig på en metod. Vi är unika som skola i regionen att erbjuda ett diplom som ger dig ett yrke som internationell svetsare vilket innebär att du kan arbeta i hela världen.

Du lär dig foga samman metaller med hjälp av olika svetsmetoder. En utvecklande utbildning med mycket praktiska moment blandat med teoriundervisning i verkstäderna. På Utvecklingscenter Friskola är vi godkända av Svetskommisionen och har IWS utbildade svetslärare med svetslicenser på högsta nivå. 

Vi utfärdar diplom som gäller internationellt så att du kan arbeta i hela världen som kvalificerad svetsare. Vi har även avancerad utrustning för materialprovning. Vi utbildar dig till en kompetent svetsare eller diplomerad internationell svetsare, IW.

 Mer om industritekniska programmet kan du läsa på:

http://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/gymnasieutbildning/gymnasieskola/programstruktur-och-examensmal/industritekniska-programmet